Nederlandse alpineskiër Maarten Meiners kondigt einde carrière aan

Na een succesvolle carrière op de internationale skiscene heeft de Nederlandse alpineskiër Maarten Meiners besloten een punt te zetten achter zijn professionele loopbaan. Met zijn aankondiging om te stoppen, sluit Meiners een hoofdstuk af vol onvergetelijke momenten en buitengewone prestaties. De eerste wereldbeker punten voor een Nederlander op de reuzenslalom en de eerste Nederlandse Olympische deelname na 70 jaar.

Meiners heeft maar liefst 7 deelnames bij de wereldkampioenschappen op zijn naam staan tussen 2011 en 2023 met een 20e plaats als beste resultaat. Zijn vastberaden inzet en toewijding hebben hem in staat gesteld om te concurreren op het hoogste niveau van het alpineskiën en een inspiratiebron te zijn voor jonge atleten.

“Ik kijk met veel voldoening terug op mijn skicarrière en ben dankbaar voor alle steun die ik heb ontvangen gedurende de jaren van coaches, trouwe sponsors, partners zoals de bond en het NOC*NSF, volgers, familie en vrienden”, zei Meiners. “Ik heb ongelooflijke herinneringen en zal de opwinding van het racen op de piste en het dagelijks pushen van mijn grenzen enorm missen.”

Maarten Meiners is een ware ambassadeur geweest voor het Nederlandse alpineskiën en heeft het land met zijn deelname aan de Olympische Spelen trots gemaakt met zijn 18e plek. Zijn doorzettingsvermogen en vastberadenheid hebben de lat hoger gelegd voor toekomstige generaties Nederlandse skitalenten. Met zijn stoppen kijkt Meiners nu uit naar nieuwe uitdagingen en avonturen buiten de skisport. Hij is van plan om zijn ervaring en kennis te delen met jonge skiërs en anderen te inspireren om hun passies en dromen na te jagen.