Meiners 4e en 8e bij de Nor-Am Cup in Tremblant, Canada

Maarten Meiners is op de 4e en 8e plaats geëindigd bij de reuzenslalom in Tremblant, Canada. De wedstrijden zijn onderdeel van de North America Cup series en daardoor belangrijke continental cup wedstrijden. Deze wedstrijden zijn geldend voor FIS punten voor de wereldranglijst en startpositie bij de World Cup. Meiners stond een tijd aan de leiding tijdens de tweede run en kon plaatsnemen op de ‘winner seat’. Uiteindelijk waren er 3 racers sneller en eindigde Meiners net naast het podium.

Meiners was reeds in Noord-Amerika voor de World Cup in Palisades Tahoe, Californië. Het had meerdere dagen ontzettend veel gesneeuwd en het was maar de vraag of de wedstrijd kon plaatsvinden. ‘Gelukkig heeft de organisatie er alles aan gedaan om een goede piste te prepareren. Het waren moeilijke omstandigheden tijdens de wedstrijd, vooral omdat we niet aan de sneeuw konden wennen in de dagen voorafgaand aan de wedstrijd door het slechte weer. Uiteindelijk had iedereen daar natuurlijk last van maar ik vond het lastig om dit goed te verwerken in mijn timing.’

De wedstrijden in Tremblant werden gewonnen door Global Racing teamgenoten Brian McLaughlin en George Steffey.