Meiners Nederlands Kampioen op de reuzenslalom in Maria Alm

Maarten Meiners en Adriana Jelinkova hebben zich gekroond tot Nederlands kampioen reuzenslalom. De wedstrijd vond wederom onder perfecte omstandigheden plaats, nadat het in de nacht flink had gevroren en overdag de zon zorgde voor een temperatuur die enkele graden boven het vriespunt lang. Voor Jelinkova is het de tweede titel in twee dagen tijd, nadat zij op maandag ook al Nederlands kampioen op de slalom was geworden.

Met hun NK-titels geven zowel Meiners als Jelinkova nog een beetje extra glans aan hun toch bijzondere seizoen, waarin beide atleten erin slaagden om World Cup-punten te behalen en deel te nemen aan de Olympische Spelen. Meiners vervolgt zijn seizoen nu met de World Cup reuzenslalom in Kranjska Gora, terwijl Jelinkova naar Zweden zal afreizen voor de World Cup in Åre.

FIS Dutch Open – Reuzenslalom
Op dinsdag 1 maart stond er een internationaal deelnemersveld aan de start van de reuzenslalom op het FIS Dutch Open. Hoewel er Nederlandse titels waren te verdienen bij deze wedstrijd in Maria Alm, konden deelnemers van alle nationaliteiten deelnemen aan deze FIS-wedstrijd. Bij de vrouwen ging de winst naar AJ Hurt voor Marlene Schmotz en Adriana Jelinkova, die met haar derde plek dus wel de Nederlandse titel veiligstelde. Bij de mannen ging de winst naar Maarten Meiners, die daarmee tevens Nederlands kampioen werd, voor Livio Simonet en Liam Wallace.

Op het NK-podium werd Meiners vergezeld door Jurre Jeurissen, die een dag eerder Nederlands kampioen slalom werd, en Ties de Jonge. Jelinkova werd op haar beurt vergezeld door Noa Blok en Inge Meijer.