Europa Cup podium voor Maarten in Zinal

Zinal – 2 november 2021
Maarten Meiners heeft een 2e en 5e plek behaald tijdens de Europa Cup reuzenslalom wedstrijden in Zinal, Zwitserland. Na het goede Europa Cup seizoen vorig jaar waar Meiners 6e eindigde in het klassement, stond hij deze week voor het eerst op het podium. De eerste wedstrijd kwam Meiners met startnummer 7 naar beneden, uiteindelijk kon hij twee goede runs neerzetten. ‘Vooral de tweede run was niet gemakkelijk vanwege wat mist, maar het lukte toch om mijn plan uit te voeren. De afgelopen weken ging het al een stap beter tijdens de training, geweldig om dit direct in resultaten om te kunnen zetten.’

Meiners behaalde 16,03 en 17,42 FIS punten in Zinal, zijn beste resultaat tot nu toe en daardoor schuift hij weer een paar plekken naar voren op de wereldranglijst.