Maarten beter dan ooit in World Cup Hinterstoder

Maarten Meiners kwam 0,19 seconde te kort voor zijn eerste World Cup punten. Meiners eindigde na de eerste run op de 33e plaats. Hij kwam niet eerder zo dichtbij.

‘Ik zie duidelijk de stijgende lijn dit seizoen. In Garmisch was ik erg goed tot en met de laatste tussentijd maar haalde ik helaas de finish niet. Vandaag maakte ik een foutje in het middendeel van de piste, dat kostte mij te veel tijd. Ik ben voor de rest erg tevreden hoe ik aan het skiën ben en de stappen die ik heb gemaakt.’

Het was behoorlijk warm in Hinterstoder waardoor de sneeuwomstandigheden niet optimaal waren. ‘Het was een behoorlijk hobbelige piste maar gelukkig nog wel vrij hard door het zout. De snelheid lag relatief laag door de draaiende courseset, dit maakte het een zware lastige run. Ik vond het een mooie uitdaging.’

De volgende World Cup reuzenslalom is 14 maart in Kranjska Gora, Slovenië.