Maarten 9e in Europa Cup Kirchberg, zijn beste resultaat ooit

Maarten Meiners heeft de 9e plaats behaald tijdens de Europa Cup reuzenslalom in Kirchberg, Oostenrijk. Hij behaalt hierdoor zijn beste Europa Cup resultaat uit zijn carrière.

Met startnummer 33 kon hij zich tijdens de eerste run naar een mooie 24e plek skiën. Door de goede sneeuwomstandigheden lag het veld ontzettend dicht bij elkaar. Meiners kon in de tweede run de snelste tijd neerzetten en daardoor steeg hij tot positie 9. ‘Ik ben ontzettend blij met mijn tweede run. Na de eerste run wilde ik een directere lijn skiën en dat lukte! Afgelopen weken heb ik daar hard aan gewerkt in de trainingen, fijn om dit nu om te zetten in dit goede wedstrijdresultaat.’

Komende week zal Meiners trainen in Pozza di Fassa, daarna staan de volgende Europa Cup wedstrijden op het programma in Méribel op 28 en 29 januari. De volgende World Cup reuzenslalom is op zondag 2 februari in Garmisch-Partenkirchen.