Maarten wint Nor-Am Reuzenslalom in Nakiska, Canada

Maarten Meiners heeft de reuzenslalom in Nakiska gewonnen. De wedstrijd maakt deel uit van de North-America-Cup serie.

Met startnummer 20 stond Meiners 6e na de eerste run met 0.35 seconde achterstand op de Noor Marcus Monsen. ‘Het veld lag dicht bij elkaar dus ik wist dat de winst mogelijk was. Ik voelde mij zeker op de sneeuw in Canada en technisch skiede ik goed. De tweede run was goed, ik kon vooral snelheid vanuit het stijle deel meenemen in het vlakke.’

Meiners won met geruime voorsprong van 0,66 seconde op de Italiaan Stefano Baruffaldi, de Zwitser Tanguy Nef werd derde. Deze overwinning gaf Meiners 16,42 FIS punten. Samen met de podiumplaats in Nieuw Zeeland komt Meiners voor het eerst in de top 50 van de wereldranglijst. ‘Ik ben erg blij met deze stap. Het brengt mij weer dichterbij mijn doel; de top 30.’