Audi en Maarten verlengen samenwerking

Een maand voordat het nieuwe seizoen in de Audi FIS Ski World Cup van start gaat, heeft Audi de samenwerking met Maarten Meiners, de beste Nederlandse alpineskiër van dit moment, met twee jaar verlengd. Als onderdeel van de partnership gaat Meiners in een Audi Q3 rijden, waarmee hij – uiteraard ook vaak onder winterse omstandigheden – veilig en in maximaal comfort naar zijn vele trainings- en wedstrijdlocaties in heel Europa kan reizen.

De Nederlandse skiër Maarten Meiners is al ruim tien jaar op internationaal niveau in de skisport actief, met name op de reuzenslalom en de Super-G. Hij behaalde een aantal top-tien-klasseringen tijdens wereldkampioenschappen voor junioren en Europacupwedstrijden, wat voor een Nederlandse skiër bijzonder sterke resultaten zijn. Momenteel is Meiners de eerste Nederlander op de wereldranglijst in de reuzenslalom, waarin hij de 58e plaats bezet. Ook nam hij al vijf keer deel aan de wereldkampioenschappen, die om het jaar worden gehouden. Hierbij waren zijn beste resultaten tot nu toe de 20e plaats op de combinatie, de 28e plaats op de reuzenslalom en de 31e plaats op de Super G. Meiners’ grootste doel is de deelname aan de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking.

“Audi: de beste keuze”
Maarten Meiners rijdt al een aantal jaren Audi en beschikt als onderdeel van de geprolongeerde samenwerking met Audi Nederland de komende twee jaar over een fraaie nieuwe Audi Q3. “Als skiër ben je heel veel onderweg naar wedstrijden en trainingen, en natuurlijk bijna altijd onder winterse omstandigheden”, zegt Meiners. “Dan moet je 100 procent op je auto kunnen vertrouwen en dan is Audi de beste keuze. Het is niet voor niets dat je bij skiwedstrijden zoveel Audi’s op de parkeerplaats ziet!”

Audi FIS Ski World Cup
Audi is al sinds jaar en dag nauw verbonden met de skisport, waarbij de kwaliteiten van de quattro-vierwielaandrijving natuurlijk optimaal tot hun recht komen. Zo is het merk al voor het 18eopeenvolgende jaar titelsponsor van de Audi FIS Ski World Cup, de wereldbeker alpineskiën met vermaarde evenementen als de Hahnenkammrennen in het Oostenrijkse Kitzbühel, de Lauberhornrennen in Wengen in Zwitserland of de Kandahar-wedstrijden in het Zuidduitse Garmisch-Partenkirchen. Daarnaast ondersteunt Audi diverse nationale skifederaties wereldwijd.