Maarten skiet top 15 in Europa Cup Super-G

Maarten Meiners heeft voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis een top 15 resultaat behaald in een Europa Cup Super-G. Er werden twee Europa Cup wedstrijden gehouden in Sella Nevea. Tijdens de eerste wedstrijd werd Meiners 14e. ‘Het was vrij warm en een zeer technisch parcours. Hier komen mijn reuzenslalom vaardigheden van pas. Ik had zelfs nog een behoorlijke fout halverwege maar de vele bochten gingen mij goed af.’

De tweede wedstrijd was de Europa Cup finale. Er zitten veel bochten in de stijle piste van Sella Nevea in het noorden van Italië en dit maakt het erg uitdagend en technisch. Meiners werd zeer verdienstelijk 20e. ‘Ik ben zeer tevreden wat ik dit seizoen in de Super-G Europa Cups heb laten zien. Een duidelijke stap voorwaarts ondanks de focus op de reuzenslalom.’