Maarten behaalt podium bij ANC Reuzenslalom in Cardrona, NZ

Maarten Meiners heeft tijdens de laatste wedstrijd van de Australia-New Zealand-Cup het podium weten te behalen. Tijdens de reuzenslalom stond Meiners zelfs aan de leiding na de eerste run. ‘De eerste run ging super goed. Ik kon echt aanvallen en skiede met gevoel op de vlakkere piste.’

Tijdens de tweede run werd het warmer en daardoor werd de piste zachter. ‘De tijdsverschillen waren minimaal, dus ik wist dat ik in de tweede run weer moest aanvallen. Dit ging goed maar ik vond de sporen wat lastiger en daardoor verloor ik wat tijd. Toch ben ik blij met deze podiumplek en de goede FIS-punten die ik heb behaald.’ Meiners werd uiteindelijk derde en scoorde daarbij 18,82 FIS-punten, in het nieuwe punten systeem dat dit seizoen is ingevoerd.

Door de resultaten in de Super-G en Reuzenslalom wedstrijden werd Meiners tweede in het Overall klassement van de Australia-New Zealand-Cup achter Magnus Walch uit Oostenrijk. Dit geeft aan dat Meiners een goede vorm heeft tijdens de zomer. In oktober zal er voornamelijk op de Oostenrijkse gletsjers getraind worden waarna het wereldbekercircuit van start gaat op 27 oktober in Sölden, Oostenrijk.